Hírek
 • a minimum-járulékalapról, a járulékfizetési kötelezettségről, a bejelentési feltételekről
 • a 15 %-os áfa kulcs 2006. szeptember 1-jével 20 %-ra történő emelésével kapcsolatos
 • az egészségbiztosítási járulék nevének és mértékének változásáról
 • Nyelvválasztás
  rek
  az egészségbiztosítási járulék nevének és mértékének változásáról
  Az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló 2006. évi LXI. törvénnyel módosultak a társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra jogosultakról, valamint e szolgáltatások fedezetéről szóló 1997. évi LXXX. törvény 19.§ (4) és 39.§ (2) bekezdései az egészségbiztosítási járulék fizetésre kötelezett személyeket illetően.

  A jogszabályváltozás értelmében 2006. szeptember 1-jétől az egészségbiztosítási járulék egészségügyi szolgáltatási járulék elnevezésre változik.

  Az új törvényi szabályozás szerint az a belföldi személy, aki biztosítottnak vagy biztosított eltartott hozzátartozójának nem minősül, és egészségügyi szolgáltatásra sem jogosult, köteles a minimálbér alapulvételével havonta egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetni (korábban egészségbiztosítási járulékot), melynek mértéke 2006. szeptember 1-jétől a minimálbér 15 %-a, ami 9.375 Ft/hó befizetendő összeget jelent. Ha a járulékfizetési kötelezettség nem áll fenn a naptári hónap teljes időtartama alatt, egy naptári napra a minimálbér harmincad részét kell figyelembe venni.

  Az első magasabb összegű, 2006. szeptember hónapra vonatkozó 15 %-os egészségügyi szolgáltatási járulék megfizetésének határideje 2006. október 12-e.

  ...

  <<Vissza

  2006-08-31 15:17:21 

  Hírlevél
  Név

  E-mail

  Felíratkozom
  Leíratkozom